post@deschoneschrijfster.nl 06 24 21 18 09

15 jaar de schone schrijfster

09/01/2020

In januari 2005 schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel in Utrecht met mijn tekstbureau de schone schrijfster. Spannend vond ik het wel om na diverse banen de stap te zetten naar een eigen bedrijf. Maar ik zou niet anders meer willen. De vrijheid om zelf te kiezen voor je klanten, je samenwerkingspartners en de soorten opdrachten: ik vind het nog steeds heerlijk!

Adrenaline

Dat het ondernemerschap ‘vrijheid, blijheid’ zou betekenen, herken ik niet. Zelf je werktijden bepalen? Hmmm, ik werk vijf dagen per week. Ik heb deadlines, bewaak processen, houd regelmatig diverse ballen in de lucht. Ik ben verantwoordelijk voor de communicatiestrategieën en contentkalenders van diverse klanten en werk samen in teams die op me rekenen. Tegelijkertijd moet ik zorgen voor een gevulde orderportefeuille voor de maanden na het behalen van een deadline. Ondernemen is hard aanpoten. Maar ik houd van de adrenaline en van de kick van het binnenhalen van een opdracht en het uitvoeren en afronden van een project. En áls het dan een keer wat minder druk is, hoef ik niet nagelbijtend uit te zoeken of ik nog recht op vrije dagen heb. Ik verlaat in dat geval gewoon om 14.00 uur het kantoorpand en strijk neer op een terras.

Veel meer dan tekstschrijven

Over het ontstaan van mijn bedrijf blogde ik al bij mijn 12,5-jarig jubileum. Dus in deze blog beperk ik me tot het heden en de toekomst. Ik houd me steeds meer bezig met communicatieadvies. Daarbij hoort het schrijven van teksten, maar ook het maken van plannen, het bewaken van de strategie en het verzorgen van de uitvoering door verschillende mensen. Ik doe dat allang niet meer alleen. Zo werk ik samen met diverse Tekstnet-collega’s en schrijf ik samen met collega Rafael aanbestedingsteksten onder het label TenderTijgers. Ook maak ik onderdeel uit van Krachtfactor, partner in communicatie, ICT, webdesign, tekst, video en vormgeving. Met het Krachtfactor-team deel ik een kantoorruimte op Lage Weide in Utrecht.

Taart!

Ik ben trots op wat ik heb opgebouwd, met dank aan mijn klanten en samenwerkingspartners. Daarom eet ik een flink stuk taart vandaag, nadat ik 15 flakkerende kaarsjes heb uitgeblazen. Maar daarna ga ik gewoon weer aan het werk. Want voor mij draait het erom dat ik er vandaag voor je ben. En morgen. 

Ook Tekstnet jubileert! En Tekstblad bestond 25 jaar. Lees mijn blog over de ontwikkelingen van het tekstschrijversvak

De foto bij deze blog is gemaakt door Erik Wouda van Novalijn, die eveneens de jubileumkaart ontwierp die ik aan mijn klanten stuurde. Het was best warm tijdens de fotoshoot 😉