post@deschoneschrijfster.nl 06 24 21 18 09

de schone schrijfster

de schone schrijfster


telefoonnummer

06 24 21 18 09

e-mail

post@deschoneschrijfster.nl

over de schone schrijfster

De schone schrijfster bestaat sinds januari 2005. Ik ben Olga Leever en ik ben de eigenaar. Ik geef tekst- en communicatieadvies, ik schrijf en geef schrijftrainingen. Ook schrijf ik aanbestedingsteksten. Dat doe ik samen met twee collega’s onder het label Tendertijgers.

Wat doet de schone schrijfster?

De schone schrijfster schrijft teksten die lekker lezen en leert anderen helder schrijven. Ik schrijf voor de lezers van mijn klanten. Webteksten, blogs, social mediateksten brochures, jaarverslagen en persberichten. En ook nieuwsbrieven, artikelen, speeches en standaardbrieven. Vaak werk ik alleen. Maar bij een grote klus werk ik samen met een team van andere zzp’ers. Zo kunnen we veel doen in korte tijd. Gaat het om een tekstopdracht, dan bel ik mijn collega’s van Tekstnet. Wil een klant meer dan tekst alleen? Dan schakel ik een vormgever, vertaler, social media-expert of fotograaf uit mijn netwerk in.

Ik schrijf vooral voor

  • woningcorporaties en bouwbedrijven
  • gemeenten
  • energiebedrijven
  • mkb-ondernemingen

Daarnaast geef ik schrijftrainingen aan gemeenten, woningcorporaties en ondernemers. Ik train de medewerkers in duidelijk schrijven voor hun klanten. Zo geef ik veel brieventrainingen. Cursisten leren hierbij goed gestructureerde mails en brieven te schrijven voor huurders of inwoners. Ook geef ik trainingen wervend schrijven aan ondernemers.

Ik zorg dat mijn teksten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Dat doe ik onder meer door samen te werken met andere communicatieprofessionals die me scherp houden. En door me ieder kwartaal met behulp van trainingen en vakliteratuur bij te scholen. Niet voor niets ben ik erkend Pluslid van Tekstnet, de beroepsvereniging van tekstschrijvers in Nederland. Voor Tekstnet zit ik al jaren in de pr-commissie en sinds december 2022 in het bestuur. Ook schrijf ik Tekstnet-blogs.