post@deschoneschrijfster.nl 06 24 21 18 09

Welkommunicatie: training helder en verbindend communiceren

29/06/2018

Misverstanden via WhatsApp, kort-door-de-bocht geformuleerde mailtjes, onbegrip door vage afspraken, non-verbale communicatie tijdens een overleg of vergadering … voorbeelden van miscommunicatie kennen we allemaal. Hoe ga je hiermee om? Marjan de Reus en ik ontwikkelden de training Welkommunicatie, waarbij herkenbare situaties op de werkvloer de revue passeren. Van hilarisch tot schrijnend. Leerzaam voor iedereen die samenwerkt.

Marjan de Reus en ik kennen elkaar uit het Utrechtse ondernemerscircuit. Al jaren wisselen we regelmatig onze trainerservaringen uit. Ik over mijn schrijftrainingen, Marjan over haar trainingen mondelinge communicatie. Al jaren zeggen we ‘Wanneer gaan we eens sámen een training geven?’ Dit jaar gingen we er eindelijk eens voor zitten. Het resultaat: een afwisselende, dynamische training vol herkenbare voorbeelden, direct toepasbare oefensituaties en gouden communicatietips. En we noemden haar … Welkommunicatie. Een naam die verder reikt dan enkel een training of masterclass.

Programma training

Tijdens de training gaan we aan de slag met mondelinge en schriftelijke communicatie op de werkvloer. We laten je talloze voorbeelden zien van sublieme en minder sublieme communicatie. En natuurlijk ga je zelf aan de slag met Welkommunicatie. Mondeling én schriftelijk. De training duurt een dag, maar we hebben ook een masterclassversie, workshop van een dagdeel en een flitsende minipresentatie, prima inzetbaar tijdens bijvoorbeeld een personeelsdag.

Het resultaat:

  • je hebt handvatten gekregen voor duidelijk communiceren
  • hierdoor begrijpt je klant of samenwerkingspartner in één keer wat je bedoelt
  • je bereikt wat je wilt door duidelijk en positief te communiceren – ook in moeilijke situaties
  • je voorkomt tijd en ergernis en bespaart geld

Wanneer en waar?

De training of workshop verzorgen we incompany, als presentatie op een heidag of personeelsuitje of tijdens je congres. Neem contact op met Marjan of met mij, we vertellen je graag meer!

Ook geven we de workshop regelmatig op open inschrijving. Dit doen we bij De Goeman in Utrecht. Meer info en inschrijven