post@deschoneschrijfster.nl 06 24 21 18 09

Trots als een PAUW

14/12/2018

Een prachtig gedenkboek voor alle medewerkers van PAUW Bedrijven. Dat is het resultaat van een zomer lang interviewen, fotograferen en vormgeven. Vanochtend kregen we het boek overhandigd bij PAUW. 

De aanleiding voor het maken van het boek was triest: sw-bedrijf PAUW Bedrijven uit Breukelen houdt na 62 jaar op te bestaan. Ik mag al jaren het jaarverslag en de nieuwsbrieven voor PAUW schrijven. Dit voorjaar ontstond het idee een gedenkboek te maken.

‘Op Pauwsafari’

Samen met Tekstnet-collega Annet Koops hield ik afgelopen zomer een ronde langs alle afdelingen van PAUW Breukelen, PAUW IJsselstein en Kringkoop. De #pauwsafari noemden we het. We hadden mooie, hilarische en ontroerende gesprekken met de staf en met medewerkers van de afdeling Verpakken, Schoonmaak, Groen, Metaal, de kantine en de gedetacheerden. We hoorden anekdotes over het werk, de uitjes, de personeelsfeesten. Maar ook persoonlijke verhalen over de kansen die het werkzame leven hen bood. Niet voor niets is de titel van het gedenkboek geworden ‘Trots als een PAUW’. De gesprekken waren een cadeautje – voor hen en voor ons.

Mooie samenwerking

In de nazomer maakte fotograaf Rob van de Vlierd geweldige groepsfoto’s van de medewerkers. Peter van Dam van Ideevormers deed de vormgeving voor het boek en Robbert Oelp maakte het enthousiasmerende filmpje ‘LEEF!’. Het was fantastisch om met dit team samen te werken!