post@deschoneschrijfster.nl 06 24 21 18 09

Events aanmaken via LinkedIn: het kan weer!

14/10/2019

Wat was het een zegen in vroeger tijden: een ondernemersevenement of businessborrel organiseren was een fluitje van een cent. Op LinkedIn plaatste je de gegevens en hop, je vinkte precies die contacten aan die je wilde uitnodigen. Helaas stopte LinkedIn een jaar of vijf geleden met deze functionaliteit. Vanaf dat moment kon je alleen nog maar evenementen aanmaken via Facebook. Leuk voor een picknick aan het strand of voor je verjaardagsfeest, maar niet voor een zakelijk evenement.

Ook bestaan er natuurlijk apps als Meetup of Eventbrite. Het nadeel is echter dat lang niet al je zakelijke contacten zin hebben om een profiel aan te maken voor deze apps. En terecht. Heel ondernemend Nederland heeft daarentegen een LinkedIn-profiel. Juist dat maakt het zo makkelijk om dit platform te gebruiken voor het het aanmaken van een zakelijk event.

Vrijdagmiddagborrel

Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik afgelopen weekeind online via LinkedIn werd uitgenodigd voor de Mariaborrel bij mij in de stad. Sowieso omdat ik het leuk vind om deze vrijdagmiddagborrel bij te wonen. Maar vooral omdat ik haast niet kon geloven dat deze uitermate gebruikersvriendelijke manier van eventmanaging weer terug is van weggeweest. Eindelijk kan ik deze tool weer inzetten voor de events van mijn klanten.

Zo maak jij een event aan via LinkedIn

Vandaag op kantoor deelde ik meteen het blijde nieuws. Het viel echter nog niet mee om uit te vinden hoe deze functionaliteit in te zetten. Wat is het dan fijn dat om je kantoorruimte te delen met een ICT-expert. In no time had Jasper Wammes de knop ‘events’ gevonden. Het geheim: zet de taal van je LinkedIn-profiel op Engels. Het was te verwachten, want ook toen de optie ‘schrijf een artikel’ nieuw was op LinkedIn, kon je dit nieuwe snufje alleen gebruiken als je gebruikmaakte van het Engels. Jasper geeft deze korte gebruiksaanwijzing:

  • klik rechts bovenin op je profielfoto en kies Engels als taal
  • vernieuw je Linkedin-Pagina (refresh)
  • klik je in je profiel in de linker kolom op het + teken achter ‘Events’
  • daarna zie je dit:

 

Zie je de functie ‘events’ nog niet staan? Dan kan het zijn dat je nog even geduld moet hebben. Nieuwigheden worden namelijk altijd in fasen door LinkedIn uitgerold.

Jasper en ik zijn benieuwd naar jouw volgende business-event, we zien de uitnodiging wel verschijnen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto evenement: Chuttersnap via Unsplash